Meny
 

Tacos El Brujo kommer til Grønland!

Bilde 1

Tacos El Brujo har til nå servert Oslos befolkning autentiske og smakfulle tacos på Mathallen. I oktober 2017 flytter de taqueriaeen til Grønland Basar med et nytt og spennende konsept.

 

– Konseptet er original, meksikansk mat, men vi ønsker samtidig å ha en positiv effekt på det økologiske fotavtrykket vi etterlater oss, forteller Debby Lehmann, eier og daglig leder av Tacos El Brujo.

 

Bilde 2

VEGANSKE TACO: Tacos El Brujo serverer smakfulle tacos som er laget av veganske ingredienser og råvarer. Taquerian ligger inne på Grønland Basar.

 

Byens beste mexicanske tacos er veganske

Resultatet er en unik meksikansk meny som i hovedsak består av veganske retter, og ingredienser og råvarer som er nøye valgt ut.

 

– Råvarene vi bruker er et utvalg av mexicanske chili som guajillo og chipotle, velsmakende økologisk maismel - vi bruker ikke de kommersielle variantene, og masse ferske grønnsaker, forteller Lehmann.

 

– Vi er utrolig spente på hvordan folk vil reagere på at vi har gjort om alle oppskrifter og konseptet til en vegansk versjon.

 

Taqueriaen skal tilby autentisk og velsmakende meksikansk mat. Ikke minst, formidle den meksikanske kulturen og de unike taco-rettene som kommer fra den nordamerikanske republikken, men nå med en vegansk vri.

 

– Vi har ikke nødvendigvis fokus på tallene i slutten av året, men ansvaret som ligger til grunn når vi jobber med å lage mat til nabolaget vårt, sier daglig leder.

 

Bilde 3

EKTE MAXICANSK: Debby Lehmann er daglig leder og eier av Tacos El Brujo og ønsker å servere Oslos befolkning autentiske og mexicansk retter laget fra bunnen av.

 

Ekspertens egne favoritter fra menyen

Lehmann håper at gjestene vil forstå bakgrunnen for retningsendringen de gjør, og kan love spennende retter på menyen.

 

– «Barbacoa» er tacoen med den mest intense smaken, her blir det nok en diskusjon om kjøtt. «Tacos flores de Jamaica» er så annerledes fra det du er vant til at du bare må elske den! Det finnes også én rett med kjøtt som byttes ut ukentlig, forteller hun.

 

Dette er fordi Tacos El Brujo ikke ønsker å være del av en ekstremisme, men forstå hva som skjer i verden og behandle ressursene som er tilgjengelig med kjærlighet og respekt.

 

Den nye taqueriaen er klar for nye gjester på Grønland Basar 2. oktober.

 

– Vi følger åpningstidene til Grønland Basar de første ukene, men justerer eventuelt litt etter hvert. Jeg syns ikke det er noe poeng i å fastsette alt fra før, men heller se når folk er sultne og tilpasse etter hva folk liker og ikke liker. Forandring er alltid spennende, sier Lehmann.

 

Til slutt - hvis du lurer, Tacos El Brujo betyr «taco fra sjamanen/magikeren».

 

Bilde 4

TACOS EL BRUJO: Taqueriaen ligger i første etasje på Grønland Basar. Kom innom for å teste noen av de smakfulle rettene.

 

Stem på Tacos El Brujo i Norgesmesterskapet i Taco

Tacos El Brujo er blant semifinalistene i Aptina Norgesmesterskap i Taco 2017, og håper du vil være med å stemme dem frem til finalen.

 

Tacoen som har imponert juryen er den karibiske klassikeren «Brujos Cochinita». Brujos Cochinita består av svinenakke marinert i syrlige og modne aromaer som appelsinjuice, eplecidereddik og achiote, toppet med den umiskjennelige smaken av Mexico.

 

Gå inn på https://www.apetina.com/no/nmitaco2017/ for å stemme på Tacos El Brujo.

 

Bilde 5

ØKOLOGISK: – Råvarene vi bruker er et utvalg av mexicanske chili som guajillo og chipotle, velsmakende økologisk maismel og masse ferske grønnsaker, forteller daglig leder, Debby Lehmann.